Video’s editen op je Android met FilmoraGo

0

Een videootje schieten met je smartphone. Vervolgens met een app wat stoeien > je filmpje kan online. Imovie van iOS is nog altijd KING, maar nu is er ook voor Android een fijne app op de markt: FilmoraGo, miljoenen gebruikers hebben ‘m wereldwijd al gedownload.

Met contentschool Familie van i organiseren we sinds anderhalf jaar in samenwerking met de professionele filmers van Broerz regelmatig workshops ‘video met je smartphone’. Ik ben dan altijd een beetje jaloers op de iOS-app die de trainers gebruiken in de les, namelijk Imovie. Dat is een fantastisch makkelijk en handig programma. Voor ons Android-gebruikers was het altijd maar een beetje behelpen met verschillende tooltjes en appjes, die het bij lange na niet haalden bij Imovie. Tot ik ergens dit voorjaar stuitte op FilmoraGo.

Hoe werkt FilmoraGo?

De truc is:

  • maak korte (max 6 seconden) videofragementen
  • selecteer ze uit je Gallery
  • plak ze in gewenste volgorde aan elkaar en kort ze waar nodig in met de ‘schuifjes’
  • bewaren en/of delen op social media.

Wil je meer opties: je kunt nog diverse extra features downloaden zoals Themes (opmaaksfeer), Music, Filters, Overlays, Elements, Titles (tekst). Dat is echt een stuk uitgebreider dan Imovie!

Minpuntje

Jammer is dat je er (nog) niet direct een gesproken stem-opname onder kan monteren, dat moet je via een omweg doen. Hoe je dat doet met in elk geval een Samsung-telefoon, staat beschreven in onze FilmoraGo-handleiding die we maakten en die je hieronder kunt downloaden.

CF_icon_RGB_film_seagreen-01Download de app hier.

Er is overigens ook een desktopversie (Filmora) beschikbaar.

 

Download hier de gratis handleidingFilmoraGo via de webshop van de Familie van i.

Share.

About Author

Begon een kwart eeuw geleden als journalist – meteen als freelancer. Nog altijd nieuwsgierig ondernemer in informatie. Houdt van mensen met expertise. Is begeesterd informatiedeler. Tapt spontaan ideeën. Leidt denksessies met flow.
Eigenaar KatCom (expertisemarketing), uitgever ContentFamily.nl + Content Bulletin (contentblogs), mede-oprichter Familie van i (contentschool) en fervent fotoblogger op Instagram: @DailyGreenspiration.

Leave A Reply