Voorbijgangers vangen met GVBeestje

2

In een Amsterdamse tram, zat ik oog in oog met een sticker:

gvbeestje uitlegIk keek opzij en zag dit:gvbeestje

Ik wist wat me te doen stond. Telefoon op filmstand en gaan!

Wat is dit?

Het GVBeestje!

Een schitterend voorbeeld van gewoon een gek idee wél uitvoeren. Het nut is wellicht niet groot, maar lol bieden mag ook. Je houdt er als klant toch een jolig gevoel aan over en zit even anders in het openbaar vervoer.

En met de hashtag #gvbeestje kom je ook in beeld op sociale media, zoals op Instagram. Velen bloggen en berichten erover, zo werd het GVBeestje schijnbaar een ‘wereldhit’, aldus deze blog – met ook meer achtergrondinfo.

Later begreep ik van GVB zelf (die reageerde op deze blog) dat ik ook nog wat had kunnen winnen.  Ik had mijn filmpje online moeten zetten, ik had het moeten taggen en zo kon ik kans maken op een vaart als ‘echte’ schipper in een GVB pont over het IJ! Dat was me een prijs geweest!

Al met al: super eenvoudig en ‘low tech’ gaming. Weer eens wat anders dan Pokémons vangen.

 

 

 

 

Share.

About Author

Begon een kwart eeuw geleden als journalist – meteen als freelancer. Nog altijd nieuwsgierig ondernemer in informatie. Houdt van mensen met expertise. Is begeesterd informatiedeler. Tapt spontaan ideeën. Leidt denksessies met flow.
Eigenaar KatCom (expertisemarketing), uitgever ContentFamily.nl + Content Bulletin (contentblogs), mede-oprichter Familie van i (contentschool) en fervent fotoblogger op Instagram: @DailyGreenspiration.

2 reacties

Leave A Reply